ECO Control által minősített natúrkozmetikum.

CALENA © 2014      Jogi Nyilatkozat

CALENA © 2014      Jogi Nyilatkozat!

Szomorú valóság, de a Calena más!

Kozmetikai ipar

 

Németországban négy nagy konszern uralja a natúrkozmetikumok piacát. Ezek egyre nagyobb mennyiséget állítanak elő. Többen közülük olcsó natúrkozmetikai termékeket is gyártanak tömegpiaci eladásra és a diszkont értékesítők számára. Eközben a termékeikre vonatkozó, eredetileg helyes, természetes összetevőkre alapuló minőségi elvárások elvesztek. Ezek a gyártók ma tömegtermékeket állítanak elő, teljes egészében automatizált gyártósorokon. Termékeiknek és emulzióiknak alkalmasaknak kell lenniük arra, hogy hosszú gyártási folyamaton haladjanak keresztül, ezért emulzióik  minőségét a technika követelményeihez kell igazítaniuk. A nagy konszernek natúrkozmetikai receptúrája sok esetben mára a szokványos kozmetikai iparéhoz hasonult. Receptúriáikat a gépi tömeggyártáshoz igazították. Emulzióik standardizált, folyékony, híg, víz alapú emulziók. A teljes egészében automatizált csomogolósorokat erős tisztítószerekkel kell fertőtleníteni.

ECO Control által minősített natúrkozmetikum.

CALENA © 2014      Jogi Nyilatkozat!

100%-ban természetes,

kézzel készített,

minosített friss natúrkozmetikumok

bio összetevokkel

 

 

A különféle minősítések megnyitották az utat a kozmetikában az olcsó termékek előtt. Az olcsó töltelékanyagok, mint a víz, a só, a nátron stb. a natúrkozmetikai üzletágban is megjelentek. A csomagoláson feltüntetett különféle tanúsítványok megtakarítják a vásárlónak a fáradságot, hogy alaposabban megnézze, mit vásárol, lényeg, hogy rajta legyen egy pecsét és verhetetlenül olcsó legyen. Hahó, a nagyipari gyártók eközben nevetnek a markukba!

Legyél körültekintő, sok terméket utánoznak, de nem biztos, hogy ugyanazokat az alapanyagokat használják előállításkor!

Ezek mesterséges aromákat – pl. gyöngyvirág, orgona, eper, tejszín, stb – és olcsó töltelékanyagokat – például a nátrium-hidrogénkarbonátot, sót, keményítőt – tartalmazhatnak.

Ezeknek a kémiai parfümaromáknak és adalékanyagoknak semmi keresnivalójuk egy natúrtermékben!

 

Szeretnénk egy gondolkodási folyamatot elindítani arról, hogy az ilyen termékek érdemesek-e a vásárlók támogatására. A témával kapcsolatos véleményedet az info@calena.hu e-mail címen írhatod meg nekünk.

 

 

 

"1987 óta – ennyi ideje állít elő cégünk természetes kozmetikumokat – sok pozitív, de sok elszomorító dolgot is tapasztaltunk már a természetes kozmetikumok üzletágában. Miután a natúrkozmetikumok iránti kereslet az utóbbi években megnövekedett, néhány rossz gyakorlat is elterjedt a gyártók és az értékesítők körében, nemtörődömségből, vagy pedig nyereségvágyból."

 

A CALENA MEGGYŐZŐDÉSBŐL NEM KÖVETI EZT AZ UTAT!

 

Mindez számodra azt jelenti, hogy minden Calena friss kozmetikai termékben eredeti, természetes összetevők kényeztetnek és nyújtanak Neked élvezetet, szem előtt tartva a te saját, környezetünk és az állatok érdekeit egyaránt.

A Calena nem uniformizált termékeket állít elő! Egyedülálló BIO Blüten Elixier-ünk mindig frissen készül. Minden BIO Blüten Elixier eltérhet egymástól színben és finom összetevőiben. A Calendula Nativ ezt meggyőződéssel elfogadja!